Wolfsburg signar med Mandzukic

Wolfsburg har ersatt Obafemi Martins genom att signa med skytten Mario Mandzukic från Dinamo Zagreb för 7 miljoner euro.

Martins var en besvikelse under sin första liga för mästarna i Bundesliga och han såldes till det ryska laget Rubin Kazan.

Mandzukic, 24, signade ett kontrakt på fyra år då han återvände till Tyskland där han bodde från sex års ålder tills han var tio år gammal.

Han sade i sin presentation:

”Jag planerade alltid att komma tillbaka och spela i Bundesliga. Jag ser fram emot att spela med Edin Dzeko. Han är en fantastisk forward och jag hoppas att han blir kvar.”

Wolfsburgs chef Steve McClaren försökte få Mandzukic till sin tidigare klubb, FC Twente, men han kunde då inte få ihop pengarna till det.

Simon Kjaer presenterades också i samma presskonferens efter det att han gjort upp om en deal värd 12 miljoner euro från Palermo.

Klubben försöker få ihop en trupp som kan ta tillbaka kronan som de miste till Bayern Munchen förra säsongen. De backas just nu av många i handeln för Bundesliga men Bayern Munchen är satta som favoriter till ett dåligt värde.