Westermann vill stanna i Schalke

Schalkes försvarare Heiko Westermann har klargjort att han vill vara kvar i Bundesliga i motsats till det som rykten har gjort gällande om hans eventuella flytt utomlands.

Det engelska Premier League-laget Sunderland ska ha lagt ett bud på 26-åringen som just nu återhämtar sig efter att ha brutit sin fot. Kaptenen för Schalke fokuserar dock bara på att bli frisk igen och komma i form för att nästa säsong dra på sig Royal Blues färger igen.

Han ska ha sagt:

”Jag bryr mig inte om Sunderland eller någon annan klubb lägger bud på mig. Jag vill stanna med Schalke. Vi ska ju ändå spela i Champions League nästa säsong och vi har höga förväntningar. Jag kan inte ens tänka mig en flytt.”

Westermann har fyra år kvar på sitt kontrakt med Schalke men klubbens ekonomiska problem har lett till spekulationer om att han skulle säljas denna sommar.

På onsdag ska han vara tillbaka i Gelsenkirchen för att träna inför säsongen med sina lagkamrater. Det kommer dock dröja innan han verkligen kan vara med eftersom hans fot fortfarande är gipsad.

Om detta sade han:

”Det tjänar inget till att förutspå när jag kommer att kunna träna igen.”

Sunderlands chef Steve Bruce hade Westermann som sitt första val inför sommaren. Han behöver förstärka sitt försvar för att laget ska kunna undvika degradering mot slutet av säsongen 2010/2011. Nu får Bruce leta efter någon annan som kan ge hans backlinje ökad kvalitet.