Jong gör en stark debut i Tyskland

Skytten från Nord Korea, Jong Tae-se, gjorde en imponerande ligadebut i Tyskland förra onsdagen med ett mål i en uppvisningsmatch mot MSV Duisburg.

26 åringen har skrivit under på ett kontrakt på två år med klubben VFL Bochum som spelar i andra divisionen av den tyska Bundesliga. Han gjorde lagets första mål via en straff i en vänskapsmatch i Duisburg vilket också blev hans första mål för laget.

Jong sade:

”Jag fick i denna match en känsla för nivån på Tysklands andradivision i ligan och jag känner mig säker på att jag kan göra bra ifrån mig här.”

Matchen spelades till minne av de 21 människor som blev trampade till döds under lördagens musikfestival och resultatet blev lika, 1-1.

Jong sade att att hans mål är att ta laget till den första divisionen och att han kan lyckas med detta om han gör många mål.

Skytten gjorde ett djupt intryck på de som såg honom i VM i Syd Afrika. För första gången på 44 år lyckades Nord Korea avancera till VM men laget åkte ut i gruppspelen efter tre raka förluster.

Jong har smeknamnet ”People’s Rooney” efter stjärnan i Premier League eftersom han har en stridsaktig spelstil. Han föddes i Japan och spelade för japanska Kawasaki Frontale innan han flyttade till Tyskland.

Han skickade sina lyckönskningar till Syd Koreas lag i U-20 VM för damer som kommer att möta Tyskland i semi på torsdag.