En förhandstitt på Schalke

Felix Magath hade en fantastisk start på sin karriär med Schalke förra säsongen. Han förvånade kritiker och gick emot alla förväntningar då han ledde Die Konigsblauen till en andra plats i Bundesliga. Magath har helt klart vad som krävs och han ser fram emot att fortsätta på samma spår för Schalke denna säsong.

Nyckelspelare

Tysklands målvakt i VM, Manuel Neuer, kommer att hålla ordning på straffområdet och blir Schalkes sista utpost för försvar.

Ivan Rakitic är den som kommer att iscensätta Schalkes anfall. Hans snabba och snygga passningar är viktiga för att skapa mållägen för Die Knappen. Han kommer att befinna sig alldeles bakom Schalkes skyttar och han kommer att stå för den kreativitet som varje lag behöver då de går framåt.

Nykomlingar

Raul Gonzales ankomst verkar nära förestående efter det att Magath pratat om hur Raul skulle trivas i Schalke. Ruud van Nistelrooy har också uttryckt glädje över att få se honom i Bundesliga. Raul kan verkligen behövas då toppskytten Kevin Kuranyi har lämnat laget.

Den unge Levan Kenia ser också fram emot att ta ett kliv upp den här säsongen. Han har bara synts i 11 matcher för klubben men 19 år gammal så ser han ut som en fantastiskt framtidsutsikt.

Förväntningar

När Felix Magath styr så får man känslan av att han alls inte bryr sig om förväntningar. För Magath kan det bli en tuff säsong med pressen av Champions League. Vi har dock sett Magath lyckas med det närmast omöjliga förr.