Duo i Bayern gör allt för att platsa

Mittfältaren Andreas Ottl har lovat att fortsätta för Bundesliga-favoriterna Bayern Munchen och slåss för en plats i Louis van Gaals lag. 25-åringen var utlånad till rivalerna Nurnberg under andra hälften av förra säsongen. Detta efter att han inte lyckats ta sig in i Van Gaals lag. Nu har han lovat att det inte blir ytterligare en utlåning eller flytt från klubben denna sommar.

Han vill istället bevisa att han platsar i Bayern. Till tidningen Bild sade han:

”Jag kommer inte i nuläget att gå tillbaka till Nurnberg. Jag har ett år kvar på kontraktet med Munchen och jag vill lyckas nu. Det här är min utmaning. Under åren har jag lärt mig hur jag ska hantera den svåra situationen i Munchen. Jag är redo att slåss för min plats.”

Ottl är inte den enda spelaren som vill imponera på Van Gaal innan säsongen. Förra årets tredje val till målvakt, Thomas Kraft, är nu plötsligt val nummer ett under träningen inför säsongen. Detta efter det att Michael Rensing lämnat klubben och Hans-Jorg Butt har just nu fullt upp för landslaget i VM 2010.

Förra sommaren kom Thomas Muller och Holger Badstuber med från ungdomslaget och tog fasta platser. Med detta i minne så är Kraft redo att ta en plats bland proffsen. 21-åringen sade:

”Det är klart att jag bara är nummer ett tills Butt kommer tillbaka men jag kommer helt klart att göra mitt bästa.”